Doordat er verschillende branches zijn om in te werken zijn er natuurlijk ook verschillende soorten bedrijfskleding per branche. In sommige branches is het verplicht om bedrijfskleding te dragen. Denk aan beroepen waarbij veilige bedrijfskleding belangrijk is, zoals de bouw of een wegwerker. Wanneer het dragen van bedrijfskleding verplicht is staat onder andere vermeld in de Arbeidsomstandighedenwet. Onder verplichte werkkleding kunnen ook veiligheidsschoenen vallen. Dus niet alleen kleding die zorgt voor een bepaalde veiligheid. In deze blog behandelen we de verschillende soorten bedrijfskleding.
Horeca en hospitality kleding
Binnen een horecaonderneming wordt er eigenlijk altijd gekozen voor bedrijfskleding. Het dragen van bedrijfskleding zorgt namelijk voor een veilige en tevens representatieve uitstraling. Dat is ook wat je wilt wanneer je een horecaonderneming hebt. Naast het representatieve aspect valt het personeel in horecakleding ook extra op. Bijvoorbeeld een horeca blouse met het logo van de onderneming erop bedrukt. Dit zorgt voor extra herkenbaarheid en natuurlijk ook een stukje bedrijfsidentiteit.
Niet alleen binnen een horecaonderneming zorgt bedrijfskleding voor een representatieve uitstraling. Ook binnen een hotel wordt bedrijfskleding gedragen. Aan de bedrijfskleding in een hotel kun je vaak al zien wat de functie is, waardoor het ook voor herkenning zorgt. Dat is tenslotte altijd fijn. Binnen een hotel en ook een horecaonderneming zijn er verschillende taken. Een kok draagt bijvoorbeeld kokskleding als bedrijfskleding en iemand bij de receptie een net overhemd en broek. Hierdoor zijn er weer verschillende soorten bedrijfskleding binnen één organisatie.
Werkkleding verschillende branches
Naast dat bedrijfskleding wordt gedragen voor een representatieve uitstraling heeft het in bepaalde branches ook een veiligheidsfunctie. In sommige branches moet de bedrijfskleding voldoen aan bepaalde veiligheidsregels. Dit kan een bepaald materiaal zijn of opvallende reflecterende strepen die opvallen als er licht op wordt geschenen. Ook bij deze outfits is het natuurlijk belangrijk dat ze comfortabel zitten. Denk aan een werkpolo met een comfortabele broek of een (speciale) werkjas tijdens koudere dagen. Ook kun je werkkleding laten bedrukken met een bedrijfslogo. Hierdoor vallen de kleren en het bedrijf tenslotte extra op.
Kiezen voor bedrijfskleding
Ook als je geen onderneming hebt in de horeca & hospitality of een branche waarbij werkkleding verplicht is kun je natuurlijk nog steeds kiezen voor bedrijfskleding. Er zijn verschillende soorten bedrijfskleding waaruit je kunt kiezen. Denk aan een mooie polo met het logo van je onderneming. Zo val jij altijd op in je bedrijfskleding en ook het personeel. Bedrijfskleding zorgt namelijk ook voor verbondenheid onderling in een team. Er zijn dus verschillende mogelijkheden op het gebied van bedrijfskleding.