Dames werkkleding zie je echt een stuk minder dan heren werkkleding. Denk aan bouw werkkleding voor mannen of werkjassen die de pasvorm hebben voor alleen mannen. De meeste werkkleding heeft dus een pasvorm en uitstraling die past bij de man. Echter is dames werkkleding in de loop der jaren steeds meer toegenomen. Ook vrouwen kunnen namelijk in de bouw werken of binnen een andere branche waar je voornamelijk mannen ziet werken.
In deze blog vertellen we je graag meer over dames werkkleding met een vrouwelijke pasvorm. Benieuwd? Lees er hieronder meer over.
Werkkleding is er ook voor dames
Bij dameswerkkleding heeft de kleding een vrouwelijke pasvorm. Zo zorgt slim fit er vaak voor dat kleding een vrouwelijke uitstraling krijgt. Dit in vergelijking met mannen werkkleding dat vaak wijd en breder is. Het aantal vrouwen dat werkt in de industriële sectoren of sectoren waar werkkleding met beschermende functie verplicht is de laatste jaren verviervoudigd.
Het beeld van werkkleding wat er dan vaak is, is dat de kleding een lompe uitstraling heeft, niet stijlvol oogt en alleen maar voor mannen is. Gelukkig is dit tegenwoordig echt niet meer het geval. Ook voor dames werkkleding is er van goede kwaliteit genoeg verkrijgbaar. Denk aan een polo met vrouwelijke pasvorm of een stijlvolle dames jas om in te werken.
Verschil heren en dames werkkleding
Wellicht is het op het eerste oog niet meteen zichtbaar, alleen er zit wel degelijk een verschil in pasvorm voor heren en dames. Uiteraard zijn er ook unisex kledingstukken waarbij het geslacht geen invloed heeft op de pasvorm van het kledingstuk. Is het je echter wel eens opgevallen dat bij een
dames polo de knoopjes aan de linkerkant zitten en bij een heren polo aan de rechterkant? Daarover gaan een aantal theorieën de ronde die een verklaring hebben voor dat verschil in de rij knoopjes aan welke kant. Dames werkkleding is ook op een andere manier onderscheiden dan dat van heren werkkleding.
Hieronder hebben we een aantal punten onder elkaar gezet die laten zien wat dames werkkleding nu uniek maakt.
- Vrouwelijke pasvorm: vrouwen werkkleding is vaak getailleerd en stretchy. Met als achterliggende gedachte dat het mooi en goed aansluit bij het vrouwelijke lichaam.
- Kleurgebruik: dit is natuurlijk ook een persoonlijke kwestie, maar vrouwen kiezen vaker voor een opvallender werkkleding in plaats van zwart of grijs.
- Stijlvolle kleding: vooral binnen een horeca onderneming komt het vaak naar voren dat vrouwen andere werkkleding dragen dan de heren. Zo kan een vrouwelijke receptionist bijvoorbeeld een rok met een blouse dragen en een mannelijke receptionist een pantalon en overhemd. Dit kan ook verschillen bij horecakleding in de bediening.
Diverse vrouwelijke dames bedrijfskleding
Net als voor heren bedrijfskleding, geldt ook dat er voor vrouwen diverse kledingstukken zijn om te dragen. Natuurlijk ook afhankelijk binnen welke branche een vrouw werkt. Als dat in een branche is waar veiligheid heel belangrijk is dan kan de kleding erg overeen komen met dat van een man. Echter kan daar qua pasvorm wel een onderscheid in gemaakt worden. In een restaurant en hotel wordt wel vaak een verschil gemaakt tussen dames en heren werkkleding.
Het belangrijkste voor zowel heren als dames werkkleding is dat degene die het draagt zich er prettig in voelt. Niet iedere vrouw voelt haar bijvoorbeeld prettig in een rok als bedrijfskleding en draagt daarom liever een nette werkbroek. Voor het aanschaffen van dames werkkleding is het dus vooral heel belangrijk om te kijken naar het persoon. Als iemand zich niet prettig voelt in bepaalde kleding wordt dat uitgestraald en iemand kan zich niet prettig voelen tijdens het werk. Dat wil je als werkgever natuurlijk altijd voorkomen.